Direktlänk till inlägg 28 juli 2009
Vinbärspaj. (Kanongod)
Degen:
80 gr. rumsvarmt smör
1 dl. socker
1 ägg
3,5 dl. mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning (uppepå):
250 g. kesella vanilj
1 ägg
1 dl socker
ca 2,5 dl färska vinbär
Så här gör du:
1. Degen: Vispa smör å socker luftigt
2. Vispa ner ägget, sen mjölbl. med bakpulver.
3. Smörj å bröa en form, gärna med löstagbar botten.
Tryck ut degen, å upp på kanten.
4. Fyllning: Rör ihop kesellan, sockret å ägget.
5. Häll smeten i formen och strö över bären.
Ugn: 175 gr. Tidsåtgång: Ca.1 timme i ugnen. Lycka till!
Piggar upp mej med en gammal goding under tiden som jag väntar på en fungerande telefon och att borrelian ska försvinna, om det nu är det jag har.....avvaktar till måndag. ...
Det finns ett litet djur i vår fauna som inte fyller nån funktion eller har nån fiende mer än människan (ibland): Fästingen: det lilla vampyr-äcklet! Var till skogen förra söndan, plockade bort några fästingar på armar å ben...trots "skyddsklä...
Har nyligen bytt från privat till företag på Tele2, haft dom som operatör sen i april...våra gamla nummer skulle fortfarande gälla Ja försäljare är ju väldigt pigga på att ringa och väldigt ofta, det är ju lockande med billigare avgifter...lovord ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
31 |
|||||
|